Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Generalul Mejinschi îl schimbă pe…

Generalul Mejinschi îl schimbă pe generalul Gămurari

După demisia din funcţia de vicepremier, produsă la 10 iunie 2009, Valentin Mejinschi s-a aflat într-un con de umbră. Potrivit prim-ministrei Zinaida Greceanâi, funcţia lui Mejinschi fusese suspendată pe motiv că ar fi urmat eficientizarea Cabinetului de Miniştri. În scurt timp, însă, la 16 iunie 2009, fotoliul proaspăt eliberat de Valentin Mejinschi fusese ocupat de Iurie Roşca.

De la demisia sa, Valentin Mejinschi nu a fost văzut la evenimente publice, nu a făcut declaraţii de presă şi nu a protestat că a fost dinsponibilizat în urma unui şiretlic. Tăcerea acestuia va fi recompensată mâine, în cadrul ultimei şedinţe a Guvernului Greceanâi, când generalul Mejinschi va fi numit în funcţie de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al R. Moldova în Polonia.

 De altfel, în ziua în care vicepremierul Mejinschi a fost disponibilizat, Guvernul, în aceeaşi şedinţă, a decis rechemarea altui general, Boris Gămurari, din funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al R. Moldova în Polonia.